Zamknięty przez: NaRaKu |27 Paź 2011|, o 05:41 |
Stunt 4T |
| Autor |
Wiadomość |
MutersSelerPL
Użytkownik RomeT

Moto: Romet 727
Silnik: 4T
Przebieg: 2.510km
Pojemność: 50ccm
Specjalizacja: tuning optyczny
Pomógł: 9 razy Wiek: 15 Dołączył: 08 Lip 2011 Posty: 297 Skąd: W??oc??awek
|
|
|
|
 |
coliber75
Użytkownik

Moto: Coliber
Przebieg: 6000
Pojemność: 72
Specjalizacja: tuning mechaniczny
|
Wysłany: |27 Sie 2011|, o 12:54
|
|
|
| kojackos123 napisał/a: | ja ci powiem tak ja mam 2 wposoby
2. stajesz na siedzenie i podrywasz i jedziesz nawet na max spokojnie 70km/h
ale podrywanie zacznij przy prędkości kiedy masz największy ciąg potem sie "dokształcisz" i będziesz mugł przy 60 km/h stawiać xD |
Stary możesz mi płacić 100zł, ale i tak nie postawie na gumie przy 70, to czysty hardkor , ogólnie 4suw wem chinskim jest ciezko, ja mam 72ccm i siadałem na samym tyle skutera i podbijałem go z "gazu" prawie w ogóle nie ciągłem za kiere , musisz się w to wczuć i go rozbujać na amorach i nagle przyj... w dobrym momencie i przód szybuje, tylko na 50ccm to sie tak nie da. Po za tym do jazdy konkretnej na gumie,musi być tylny hampel - a w chinolach, przynajmniej w moim z tyłu jest bęben, do tego już tępo chodzi i trzeba mocniej nacinsąć by dobrze zahamować , a na gumie to zanim bym mocno wcisnął to leżał na plecach, to trzeba też dobrego hampla mieć .
Tak wogóle to cięzko się nauczyć bez stelaża - on ci ratuje dupę nie jeden raz no i nie masz takiego strachu,że rozj... do tyłu tylko lecisz na stelaż i nic się nie dzieje. |
_________________ Setup
-Cylinder 72ccm,g??owica
-sportowy wa??ek rozrzÄ?du
-dysza 80
-rolki 7.5g
v-max 85kmh |
|
|
|
|
 |
adamo308
Użytkownik

Moto: Longjia LJ 50 QTE CAPER 50
Pojemność: 51ccm
Specjalizacja: tuning mechaniczny
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Wrz 2011 Posty: 147 Skąd: Krak??w
|
Wysłany: |4 Wrz 2011|, o 09:01
|
|
|
rolki w skuterze 4t nie mogą być zbyt lekkie bo silnik będzie szumiał i będzie jechał max 30 bo będą się ślizgać
w 4t do stuntu to zrób:
-Ściągnij blokady tylko nie tuleje dystansową bo w 4t ona daje moc ale się tracie na v-max
-Kup stożkowy filtr powietrza najlepiej gąbkowy
-Wymień dyszę główną na 72-85 zobacz jaką masz teraz i zmień na większą tylko nie za dużą bo będzie go zalewało ale jak masz np 72 i zwiększysz na 80 to polepszy się moc i v-max
Jeżeli masz zablokowany moduł CDI to wymień na "sportowy" który jest tak na prawdę odblokowany tylko ;)
koszty:
filtr stożkowy 20-60zł ja kupiłem za 30 zł
dysza główna ja mam 72 cena od 2 do 10zł
moduł ok 20-30 zł
ja tyle zmieniłem w t4 i śmigam na kole wystarczy że pochylę się w tył na i dodam gazu na max tylko trzeba wyczuć max moment obrotowy ;)
aha jeżeli nie chcesz go obić/zarysować do kup crashpady za ok.70zł
aha i pamiętaj o kasku i tylnym hamulcu ;)
pozdro |
|
|
|
|
 |
Toros
Użytkownik Tuning

Moto: Toros EKO
Przebieg: 5000km
Pojemność: 50cc
Specjalizacja: tuning optyczny
|
Wysłany: |11 Paź 2011|, o 12:20
|
|
|
usiądz na tyle skutera samym i nog trzymaj na ziemi z tyłu tak jak siedzisz i pogazuj gdy mocno obroty idą wtedy dodaj gazu nogami sie odbij do gury i już idzie ale trzeba opanowac wyczucie gazu trzeba gazować troche
ja kupuje 80cc cylinder i będzie już lepiej szed
tak jak tu na 80cc http://www.youtube.com/wa...feature=related
a lepiej kupić 80cc no name bo od stuntu podobno cylindry siadają czy kupić Airsal 80
a i dobrze by było żebyś kupił se filtr stożkowy gąbkowy na alegro za 20zł i już lepiej idzie ale krztusi troche jak szybko się jedzie ale do stuntu to gąbka do jazdy normalny
a jak wstawie cylek 80cc to filtr stośkowy wstawie tak jak na filmiku i bedzie już normalnie szedł |
_________________ nie moc silnika a technika robi z ciebie zawodnika!!! |
|
|
|
|
 |
kamilo1108
Użytkownik

Moto: Piaggio Nrg mc2 sport series
Silnik: 2T
Przebieg: 30302
Pojemność: 50ccm