Aby korzystac z zawartosci forum nalezy sie zarejestrowac, mozna to zrobic za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych uzytkownikow! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: Infinity
|9 Mar 2012|, o 11:36
gilera stalker tunning
Autor Wiadomość
mobile842
Użytkownik

Moto: gilera stalker
Silnik: 2T
Specjalizacja: tuning mechaniczny
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |30 Sty 2012|, o 15:02   gilera stalker tunning

witam posiadam skuter gilera stalker 70cc cylinder molosi mam problem z obrotami mianowicie skuter jest odblokowany prędkość max to 110km/h problem zaczął sie po zmianie rury wydechowej wcześniej miałem racing odblokowana rurkę teraz kupiłem racingowa nowa rurkę za 1000zl ful racing opcja i zaczął skuter nie wchodzić na obroty dużo przy nim kombinowałem mam sport wariator polini pasek kevlar polini sprężyna centralna sprzęgła polini sprężynki na sprzęgle małe polini rolki 5,5g skuter ma małe obroty moc tez staje na kolo moc jest tylko problem ze nie ma takich obrotów jak wcześniej dałem gaz na hamulcu to silnik słyszałem jak wchodzi na max obroty wył jak by miał się rozpaść to dawało mu mocy i jechał 100/km/h z górki pod górkę spokojnie cisnął 70 - 80 teraz co mogło sie stać ze daje gazu a on nie chce wejść na max obroty może to filtr powietrza może filtr paliwa go blokuje nie mam pojęcia wiem ze opcji może być wiele ja myślę ze to filtr a wy pomocy może ktoś coś doradzi co może się dziać jak mam zły filtr powietrza czy to może blokować obroty ? czy to może coś innego sam nie wiem pomocyyyy!!!!! Mogę dodać ze skuter ma podwyższany amortyzator co zmienia trochę kont układu silnika względem podłoża czy to może też przeszkadzać ?

[ Dodano: 2012-01-30, 17:18 ]
dodam ze przy myśleniu nad tematem proszę skoncentrować się nad filtrem powietrza który blokuje silnik i nie pozwala wejść na obroty maksymalne myślę ze to będzie powodem braku obrotów dziś wymieniłem świece na nowa i myślę tez kupić nowa fajkę bo coś jak by moja przebijała i słabo siedzi na świecy czy to tez może być hamulcem dla obrotów zła fajka na świecy? nie wiem już co kupić i co zmienić żeby silnik miał max obroty wiem ze 10 000 to max dla mojego skuterka ale on nie kreci nawet 6 000 mogę zmienić CDI na odblokowany to może pomóc ale przecież wcześniej działał normalnie silnik wył na obrotach jak by to był bolid f1 a nie skuter hmm zmiana CDI może dać 16 000 obrotów ale mój wał nie jest na to gotowy wiec staram się jeździć tak skuter ma moc tylko jak mowie nie przyśpiesza tak jak kiedy od 20km/h do 60km/h to była chwilka a teraz zbiera się i muli na niskich ma moc dam gazu to go rwie na kolo czy to filtr czy to co hmmm :( ((

Zapoznaj się z zasadami ortografii i stosuj takie znaki jak ś,ź,ż,ą,ę,ł itp.
Jeśli na przyszłość będziesz brał się za pisanie dłuższego tekstu weź do ręki słownik ortograficzny bo będziesz mógł dostać warna za nie przestrzeganie ortografii. Bo to co wcześniej napisałeś było trudne do przeczytania. Matixs

StefanStunt 
Użytkownik

Moto: Magnus Solatio
Silnik: 4T
Przebieg: 3987
Pojemność: 50 cm
Specjalizacja: mechanika
Wysłany: |30 Sty 2012|, o 15:34   

A filtr powietrza masz zwykły czy stożek jak stożek to jaki ?

mobile842
Użytkownik

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |30 Sty 2012|, o 15:35   

zwykły standardzik bo stożek jest za głośny .....cały gaźnik i filtr to standard

[ Dodano: 2012-01-30, 17:38 ]
Przy czym do filtra powietrza dałem zwykłą gąbkę ( jaką można znaleźć w starym fotelu czy wersalce :)

Infinity 
Użytkownik

Moto: Baccari Toro
Przebieg: 8650 km
Pojemność: 70cc
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |30 Sty 2012|, o 17:17   

Co do filterka to stożki są mocniejsze, ale po deszczu na nim nie pojezdzisz, albo jak mokro, lepiej standard, Gilera stalker to zajebisty zkuter, sąsiad ma i ma przejechane gdzies prawie 60.000 km i powiem ci ze pieknie chodzi, niedawno zmieniał czesci (cylka wal itd) i jest jak nowy. Co do wydechu to sprawdz dokładnie bo gdzies czytalem ze teraz w nowych wydechach będą założone blokady które nie trudno zdjąć, ale muszą byc. moze ty tez masz jakąś?? pozdro

http://www.skutery-forum.pl/viewtopic.php?t=10901

Kuba223 
Użytkownik
Prawa ręka boga

Moto: Moto zeta Rally 70cc racing
Przebieg: 5500
Pojemność: 70cc
Wysłany: |30 Sty 2012|, o 21:33   

mobile842
Właśnie poszukaj blokad w wydechu
Są na początku wydechu i końcówce tłumiącej
I napisz co to za wydech ??
A w ogóle bawiłeś się w regulacje napędu np. lżejsze rolki, twardsza centrala ??

||
||
\/

mobile842
Użytkownik

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |31 Sty 2012|, o 05:54   

sluchajta wydech to cacko racing nielegalny na drogi jest nasadzany na kapok i zapiety dwoma sprerzynkami firmy yonsuni czy jakos tak dalem za niego ponad tysiac zl wczesniej mialem tez racingowy wydech nasadzany wiszacy na jedenj sprerzynie ale spoko peknol spaw i nie da sie z nim nic zrobic ... zacznijmy od tego po zmianie stracilem obroty filterek juz ok skuter smiga 70km/h max pod gorke 45max a teraz nowosc wymienilem swiece i filterek po tym skuter jak by odrzyl i jedzie jak jedzie te 70 ale wczesniej bylo kopyto zauwarzylem ze gdy jest zminy wlancza sie ssanie(automatyczne w gazniku) no i co sie dzieje kopytoooo na ssaniu silnik ma to co kiedys obroty 10,000 silnik wchodzi na Vmax ale co ssanie sie wylonczy i dupka tak jak by byl ograniczony jak to odblokowac albo wlonczyc ssanie caly czas zeby bylo co do regulacji wario i paska sprzegla to mniejsza o to to male piwko liczy sie kopyto i zeby skuter wyrywalo z pod nog!!! :(

-jeszcze przychodzi mi a mysl zmiana fajki bo zauwazylem przy wymianie swiecy ze luzno chodzi i slabo sie wpina na swiece czy przebicia na fajce moga ograniczac Vmax ?

-centralná na sprzegle mam twardá polini a rolki 10g lekko przytyrane w piatek zmienie na 5,5 nowe
-jak wyglada blokada na koncowce tlumiacej ? patrzalem w strodku jest przeswit widac palec jak wsadze ;p albo posle link do stronki z ktorej kupilem wydech ;)http://www.adrenalin-pedstop.co.uk/p/Yasuni_C20_exhaust_for_Runner_NRG_SR_50_R_with_Carbon_silencer-2889.aspx

rycholek6 
Użytkownik

Moto: HONDA CBR
Silnik: 4T
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |31 Sty 2012|, o 08:00   

podnies iglice o zabek albo dwa

Uploaded with ImageShack.us

mobile842
Użytkownik

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |1 Lut 2012|, o 06:27   

hmm iglica moze to to faktycznie -nie mam czasu pracca goni w piatek to sprawdze i dam znac dodam w temacie ze na ssaniu jak jest zimny to ma takie kopyto i przyspieszenie ze kopytooo nie bede tego bardziej opisywal ale kopyto jesli ktos ma jakies pytania do tunningu stalkera chetnie podopowiem :)

-skuter jak sie ociepli silnik czuc spadek obrotow dam max gaz i slabo idzie max 70 wolno sie zbiera teraz to fajnie widac bo w nocy u mnie jest -2 :) i jak startyje to po chili jazdy czuje ze brak jest obrotow jakby jakas blokada jestem w lekkim szoku jak to rozkminie to napewno dam znac za pomoc oczywiscie ++++++++ iglica w piatek bedzie sprawdzona ;) z rana :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi