Aby korzystac z zawartosci forum nalezy sie zarejestrowac, mozna to zrobic za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych uzytkownikow! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: janek1350
|1 Sty 2012|, o 14:33
Coliber 08"r Przepalanie Swiateł i gasnie
Autor Wiadomość
Kaczi_15 
Użytkownik

Moto: Kingway Coliber 80ccm, Mz Etz 250
Wysłany: |28 Mar 2010|, o 10:29   Coliber 08"r Przepalanie Swiateł i gasnie

a wiec tak mam colibera z 08 r . jedzie mi 40 KM/h i wolno przyspieszał wiec zdjełem blokade z gaxnika (ta śrubka w dekielek wkrecona) i przyszedł czas na różowy kabelek i tu sie zaczeły problemy . kabelek wchodzi w kostke (mozna rozłączyc kostki lub odciac kabelek pomyslalem ) odciełem kabelek i po wchwili zaczeło palic swiatła wymieniłem żarówki i mysle odepne całą koste i odpiołem troche pojeździłem rzeczywiscie lepiej przyspieszał (jechał jakies 50 ) i lepiej sie krecił z górki ... ale nie miałem ladowania i na rozłaczonej kostce nie było swiateł i własnie ładowania. Podłączyłem tą kostke na troszke żeby chociasz sie chwile aku podłałodało bo juz nawet kierunki nie chodzily przejechalem sie okolo 4 KM i kiedy wracałem juz do garage skuter pod górke zaczał mulic i coś zaczeło go ostro hamowac zaczał przerywac szarpac i zgasł wiec mysle próboje odpalic na rozruch odpala i odrazu gasnie mysle trzeba pchac po drodze próbowałem jeszcze z kilka razy a ż mysle spróboje jeszcze pod garage sprobowałem i było okey na drugi dzien znowu pojechałem sie przejechac i znowu sie tak stało co 50 m gasnie w miejscu pracuje normalnie jak rusze po chwili zaczyna szarpac . Znowu odłaczyłem tą kostke i jakos dojechałem do garage ale popd garażem tez juz zaczelo tak wlasnie szarpac ... Co to może byc ?? spalony moduł ? Coś z elektryką czy może cos tak?? a dodam jeszcze ze wczesniej jak przechylalem skuter na strone wydechu i odkrecałem manete strasznie dfymi ( jadł olej) pozniej olej niewiem jakim cudem oprzedostawał sie z głowicy do filtra powietrza przed taki gumowy przewód który łączy kruciec powietrza ten i głowice .POMOCY !!! bo już pier***** dostaje z tym skuterem... :wall: :wall:

Admin2 
Administrator

Moto: Zipp Vapor
Silnik: 4T
Przebieg: 15000 km
Pojemność: 65ccm
Specjalizacja: mechanika
Wysłany: |28 Mar 2010|, o 12:10   

najwidoczniej ten kabelek to nie blokada.. weś może złóż tak jak było, zmień świece bo mogło ją przepalić i może mieć przebicia ;)

kruciec masz podłączony z głowicą?? :eek:

Kaczi_15 
Użytkownik

Wysłany: |28 Mar 2010|, o 12:55   

Pokrywą głowicy ja dzis zrobie zdjecia to wrzuce. własnie jak podłączam to po 300 m gasnie ... jak odlacze to da sie jeździc ;| dziś od kumpla porzycze modół od quada 150 ccm bo chyba psuje , nie popali mi nic?? ;>

Gerwazy 
Moderatorzy
SUPER VIP

Moto: Branson Pallas by Lifan Honda
Przebieg: ooo juz ponad 25tyś.km
Specjalizacja: brak
Wysłany: |28 Mar 2010|, o 13:07   

:P no,z tym modułem od quada to bym był ostrożny na pewno będzie mocniejszy i możesz sobie niezłych problemów napytac ,poważnie

Gość NIE DZIĘKUJ-DAJ POMÓGŁ
Gość może jadę wolno,ale zawsze przed tobą...

Kaczi_15 
Użytkownik

Wysłany: |28 Mar 2010|, o 17:17   

nawet na nim nie odpalil ;p niewiem teraz jechałem na podklaczonym module to normalnie jechał ale go coś tak chamowało może jak wtedy przechylalem gio to wypalilo olej z przedkładi (może uszczelniacz albo simering jakis jest walniety ;/

Admin2 
Administrator

Moto: Zipp Vapor
Przebieg: 15000 km
Specjalizacja: mechanika
Wysłany: |28 Mar 2010|, o 19:54   

olej nic tam nie ma do tego że słabo idzie... XP

Gerwazy 
Moderatorzy
SUPER VIP

Wysłany: |29 Mar 2010|, o 12:20   

wiem że koleś miał podobny problem właśnie z takim szarpaniem,pojechał do mechanika i wymienili cylinder,i sprzęgło całe i jak na razie nic sie nie dzieje,skuter śmiga normalnie ale nie wiem czy to akurat będzie w twoim przypadku,moja rada taka znajdź dobrego mechanika i niech ci powie co i jak bo wiesz,domysły są różne ,może to może tamto a tak będziesz wiedział na czym stoisz :puppyeyes:

Kaczi_15 
Użytkownik

Wysłany: |29 Mar 2010|, o 16:55   

ajjjj... Zabawy z tą chińszczyzna ;p był komarek latało sie mała regulacja co jakis czas i sie jeździło i jeździło ...

Gerwazy 
Moderatorzy
SUPER VIP

Wysłany: |29 Mar 2010|, o 17:38   

;D no to jest właśnie to,ja też wspominam dobre czasy komara,nie martw sie ja swojego też oddałem do generalnego remontu,ale zrób tak jak ci napisałem ,najpewniejsze rozwiązanie :P

knightor 
Użytkownik
Faster

Moto: 10 lat ;d
Wysłany: |30 Mar 2010|, o 20:40   

Ten wypychany olej z Twojej "glowicy" czyli dekla od zaworow wypycha olej bo musiales go sporo za duzo nalac :) Ja zawsze jak wymieniam olej, leje tam z 50ml wiecej i mi go wypycha do filtra powietrza, jednoczesnie go nawilzajac :) jak jest go za duzo to i tak go wypcha gorzej jest jak jest go za malo ;p A z tym mulem, to sprawdz zawory, wyczysc gaznik, wyreguluj go, filtr powietrza tez wyczysc, bo jak jest za bardzo nasaczony to nie ciagnie powietrza... Rutyna Ziomek! :P

>>>Im szybciej jadÄ? tym widzÄ? wyra??niej...
Faster.

(sry za b??Ä?dy) ;p

Kaczi_15 
Użytkownik

Wysłany: |31 Mar 2010|, o 06:27   

Dzieki , przy wymianie cylka wymienie moduł dyszki i odrazu zawory ustawie bo już wczesniej mi sie wydawało że nadaja sie do regulacji :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi