Aby korzystac z zawartosci forum nalezy sie zarejestrowac, mozna to zrobic za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych uzytkownikow! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: janek1350
|1 Sty 2012|, o 14:33
Peugeot Buxy, problem z zapalaniem
Autor Wiadomość
nikpawel 
Użytkownik

Moto: PEUGEOT Buxy
  Wysłany: |27 Lip 2009|, o 12:23   Peugeot Buxy, problem z zapalaniem

Witam
Mam problem z moim skuterkiem, który nie chcę zapalić. Skuterek kupiłem ok. 2,5 miesiąca temu, ma przejechane powyżej 10 tyś km. Gdy go kupiłem zapalał bez problemu na dotyk, lecz po przejechaniu ok. 1 tyś km skuterek nie zawsze zapalił za pierwszym razem, a gdy już zapalił to musiał kilka minut postać żeby dojść do siebie, bowiem gdy mu się dodało za dużo gazu to motorek dusiło i gasł. Z czasem problem się pogłębiał gdyż skuter nie chciał za bardzo zapalać ze startera, było trzeba kilka razy kopnąć żeby zapalił (oczywiście nadal występował problem po zapaleniu który opisałem wyżej). Gdy dzisiaj rano chciałem odpalić skuterek nie było z tym problemu, skuterek odpalił ze startera, lecz dodałem za dużo gazu i motorek zgasł, próbowałem go odpalić ale to nic nie dawało, skuterek już nie zapalił. Pierwsze co mi wpadło na myśl to było że dysza jest zapchana, lecz to nie było to, następnie sprawdziłem iskrę na świecy która wydawała się być w porządku. Chodzi mi jeszcze po głowie czy to czasami nie jest moduł zapłonowy, ale czy wtedy była by iskra? Jeżeli ktoś wie w czym tkwi problem bardzo proszę o pomoc.:)
Z góry dziękuje
Pozdrawiam Paweł

jarek337 
Użytkownik

Moto: Ibis50AterazItaljetFormula
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: |27 Lip 2009|, o 20:20   

Tak sprawdz kompresje bo wiem u siebie miałem kompreche 4,5 i zkopa za 1 zapalił a z rozrusznika kreci krecił i nie zakrecił kable od auta podpinałem i nic . Zapewnie masz sanie automatyczne i dla tego sie dusi zanim sie nie zagrzeje wiec na 100% gaźnik do czyśczenia i regulacji (wraz z saniem ) , sprawdz swiece czy jej nie zalewa i zobacz zatkaj filtr powietrza najlepiej reką i zobacz czy odpali .
1 Sprawdz kompreche
2 Czyszenie gaźnika
3 zatkaj ten filtr
Jak sprawdzisz to napisz

Z chi??skich rzeczy dobry jest tylko ry??
Gość przecie?? dobrze wiemy , ??e masz ma??ego

nikpawel 
Użytkownik

Moto: PEUGEOT Buxy
Wysłany: |29 Lip 2009|, o 19:28   

dalej nic;/
a może to być wina modułu zapłonowego? i czy jak moduł padł to może być nadal iskra na świecy?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi