Aby korzystac z zawartosci forum nalezy sie zarejestrowac, mozna to zrobic za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych uzytkownikow! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: janek1350
|1 Sty 2012|, o 14:20
Peugeot ludix gasnie traci moc jak sie rozgrzeje.
Autor Wiadomość
miroHG
Użytkownik

Moto: Ludix
Wysłany: |30 Sie 2011|, o 08:13   Peugeot ludix gasnie traci moc jak sie rozgrzeje.

Witam. Mam problem z swojim Ludixem z 2003 r. Skuter kupiłem w tamtym roku. Wtedy rozpedzał sie jakos do 85km/h :D . Po jakims czasie zatarł mi sie cylinder :( . Robilem go u mechanika zdarł ze mnie dwie stowy :| i po dwoch tygodniach znowu zepsoł sie tłok przy okazji robiac lekkie wgłebienie w cylindrze. na szczescie ponizej "wlotu mieszanki paliwowej". Po tym prawdopodobnie gaznika nie ustawiłem prawidłowo i skuter maks sie bujal 70 km/h. zawsze przy 50 dostaje jak by przyspieszenia. od kilku dni skuter gdy jest nie zagrzany rozpedza sie do ponad 70, jak troche sie zagrzeje dochodzi do 55 i zaczyna go mulic strasznie. dzis nawet zauwazyłem ze po przejechaniu w dwie osoby około 40 km bardzo słabo sie rozpedza. gdy ruszam daje mu np ful gaz a dopiero po około 3 sekundach zaczyna pomalu reagowac. byłem u dwoch meczanikow dzis i jeden twierdzi ze to winanapedu wariatora a drugi ze moze to byc wina gaznika lub simeringu. Prosze doradzcie mi cos bo za duzo to sie nie znam a chce naprawic go sam(bedzie satysfakcja) zastanawiam sie tez czy to nie moze byc wina paska i ssania. Jak mozna sprawdzic czy działa pompka ssania? Z gory dziekuje

[ Dodano: 2011-08-30, 22:01 ]
Tamat do zamkniecia. Była to sprezybna centralna i gaznik. Sam sobie poradziłem:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi