Aby korzystac z zawartosci forum nalezy sie zarejestrowac, mozna to zrobic za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych uzytkownikow! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: janek1350
|1 Sty 2012|, o 14:19
Pomóżciee proszę
Autor Wiadomość
mimi0828
Użytkownik

Moto: Jin Lun 50qt
Silnik: 4T
Specjalizacja: mechanika
Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:05   Pomóżciee proszę

Witam otóż mam taki problem, iż ostatnio kupiłem cylinder do swojego skutera (chinola) w którym miałem 50cm3 a teraz załozyłem ten nowy 80cm3 wszystko niby jest dobrze rozrząd też dobrze ustawiony robiłem to wszystko z ojcem ponieważ on jest mechanikiem i się zna na tych sprawach. Gdy wszytko złożyliśmy próbowaliśmy go odpalić i nic na kopa na starter benzyna jest iskra jest a dzisiaj też próbowaliśmy coś pokombinować aby go odpalić w końcu nalałem paliwo bezpośrednio do (głowicy, cylindra) i odpalił na 5 sec i odrazu zgasł a właśnie jak wlałem benzyne to nie wiem dlaczego jej nie wsysało tylko wyprysło mi prosto w oczy troszkę tylko wleciało czy u was jest tak samo?? Mógłby ktoś to sprawdzić?? Proszę o szybką odpowiedz. Z góry dzięki....

peter9430 
Użytkownik

Moto: Baotian, Honda Lead,Czasem Romet 205
Przebieg: 2450
Pojemność: Nowy 80cc
Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:12   

Po pierwsze skad ci wyprysło to benzyne a po drugie sprawdz czy podcisnienie ci dziala jesli to jest 4t sprawdz czy tym wezykiem od krocca nie leci benzyna jesli leci to podcisnienie do wymiany ja tak mialem w swoim nakopalem sie jak glupi a on i tak nie odpalil a jak wyjalem podcisnienie to palil a trzecia sprawa rozrzad przestawiony o zabek w jedna albo druga strone
=nieodpaleniem skutera

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:18   

To jest 4t a ta benzyna wytrysła mi stamtąd co gaznik podłącza się do tego kolanka co idzie do głowicy. Kurcze nie jestem pewien bo mój ojciec jak zakładał cylinder na tłok to się chyba wał poruszył ale zaznaczyliśmy jak był ustawiony i tak spowrotem daliśmy.

peter9430 
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:25   

To bardzo dziwne dlatego ze tobie przez krociec wylatuje benzyna wyglada na to jak by skuter mial nietypowo inne dzialanie zamiast zasysac benzyne on ja wypluwa a nie sprawdzaliscie czy czasem na tloku nie ma jakiejs strzalki niektore tloki w motorach sa oznaczone ktora strona ma isc do wydechu ale na twoim miejscu jutro z rana bym poszedl do garazu i sprawdzil czy podcisnieniem benzyna nie leci jja przez to mialem bardzo duzo problemow ze skuterem przez to gupote mialem wymienic cyl i uszczelniacze poniewaz jak juz skuter odpalil to dymil jakby polykal litrami olej i nawet nie chcial odpalac nalalem benzyny do gara wypialem wezyki i problem zniknal sprawdz czy u ciebie podcisnieniem nie cieknie ta benzyna jesli nie bede dalej myslal i odrazu napisze a i jeszcze mi napisz w jaki sposob ta benzyna ci kroccem wyleciala jak miales gaznik przykrecony no chyba ze zalozyles zle krociec i ci lewe sie dostaje a jak tlok poszedl do gory to ci wytryslo benzyne przez jakas szczeline

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:31   

Tzn ten cylinder wygląda tak http://www.czesciskutery....cm3-p-2129.html
kupiłem identyczny jak tu jest a tak szczerze ci powiem że nie patrzałem na tłok.

[ Dodano: 2011-09-02, 21:47 ]
NIe ja nie zakładałem wogóle gaznika bo z gaznikiem nie chce reagować a jak nalałem odrazu do głowicy paliwa to mniejsza z tym że 50% tego co wlałem zostało na moich oczach ale zapalił a pózniej jak założyłem gaznik to znowu nie zapalił :(

peter9430 
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:50   

Z tego co wiem to w 4t obojetnie jak wlozysz tlok i bedzie ok w dwusuwie znow ma to bardzo doze znaczenie poniewaz kompresja bedzie spi****** najlepiej byloby obejzec ten skuter jak bys mogl powiedziec w jakim woj mieszkasz bo moze mieszkamy niedaleko

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:53   

Ja mieszkam w województwie opolskim :)

peter9430 
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 19:55   

Daleko no niewiem narazie sprawdz to co napisalem potem bedziemy sie zastanawiac dalej

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:05   

Tzn on jakoś dziwnie to robi bo teraz byłem jeszcze rozkminić to w garażu jak on to własnie z tą benzyną robi to wsadziłem tam palca i 2 ręką przeciągłem kopke i jakoś to raz zasysa a raz wysysa to ja już sam nie wiem o co w tym chodzi ale mówie jak wleje benzyne to wszystko prawie wysyśnie ale zapali pochodzi 5sec i zgaśnie już nie mam pomysłu jak to zrobić...

peter9430 
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:06   

[ Dodano: 2011-09-02, 21:47 ]
NIe ja nie zakładałem wogóle gaznika bo z gaznikiem nie chce reagować a jak nalałem odrazu do głowicy paliwa to mniejsza z tym że 50% tego co wlałem zostało na moich oczach ale zapalił a pózniej jak założyłem gaznik to znowu nie zapalił :( [/quote]
Nie dziw sie ze po chwili gasnie wez pozycz od kogos inny gaznik bo moze masz jebniety bez gaznika nie odpali na dluzej bo lewe powietrze bierze nie ma szans zeby palil

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:10   

Tylko, że zbytnio nie mam od kogo że tak powiem same fiuty boją się skuterka rozebrać nawet plastiki ściągnąć się boją nie wiem dlaczego ale ok no to już sam nie wiem prędzej to ja chyba simsona odpale niż tego skutera :(

peter9430 
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:16   

Nie wolno się poddawac trzeba probowac ja mam gaznik na stanie ale czy ci sie oplaca kupywac gaznik nie wiem musisz sie zastanowic on nie jest idealny no ale odpala na nim skuter i jezdzi

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:18   

Kurde ale przed tym zanim rozbierałem skutera do wymiany cylindra to mój ojciec pojechał normalnie do sklepu i wrócił i go zgasił i zaczelismy rozbierać a gażnika nikt nie ruszał bo nawet nie był odczepiony od tych kabli co tam do niego idą...

peter9430 
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:21   

tam jedyny kabel jest od ssania musisz jutro rano siasc i posprawdzac to co ci napisalem

mimi0828
Użytkownik

Wysłany: |2 Wrz 2011|, o 20:24   

A mógłbyś w punktach to napisać?? przepisze sobie to i posprawdzam rano :)

[ Dodano: 2011-09-02, 22:33 ]
A zresztą po co czekać do jutra ide teraz :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi