Aby korzystac z zawartosci forum nalezy sie zarejestrowac, mozna to zrobic za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych uzytkownikow! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: janek1350
|1 Sty 2012|, o 12:49
Przyśpieszenia i V-max'y
Autor Wiadomość
killerjestjeden 

Moto: Inca Sprint
Silnik: 4T
Przebieg: 8500
Pojemność: Airsal 80 ccm
Specjalizacja: elektryka
Wysłany: |24 Sie 2011|, o 10:17   Przyśpieszenia i V-max'y

Przeglądając forum ciąglę widzę tematy typu " Ile mi wyciągnie na takim to a takim setupie" 80 ? 90 ? a może 150 ?

Kochani posiadacze skuterów... bierzecie teraz stoper w rękę i mierzycie ile wam przyśpiesza do 50 km/h i jaki macie V-max, następnie piszecie na forum

-Jaką macie maszynę ( Marka + model )
- Silnik ( Marka silnika + Pojemność )
- Setup napędu ( Wariator + rolki + sprzęgło + dzwon + przełożenie główne )
- Modyfikacje gaźnika ( Stożek + rozmiar dyszy i inne.)
- no i oczywiście ile wam wszyło tego przyśpieszenia i jaki V-max ( Licznikowy lub realny )

Posiadacze seryjnych maszyn też mogą pisać jak im to chodzi, żeby przyszły kupujący też miałna to jakiś wgląd..

możecie też pisać coś od siebie, jak zrywność, elastyczność, wrażenia z jazdy i takie tam...

ps. ja o swojej narazie nic nie mogę napisać, bo mam Cylinder na dotarciu, i nie mogę wykonać pomiarów, ze względów bezpieczeństwa...

klekocix 
Użytkownik

Moto: Haotian Thunder Lux 4T & Inca Lambros 2T
Przebieg: 7000
Pojemność: 70
Specjalizacja: mechanika
Wysłany: |24 Sie 2011|, o 20:12   Re: Przyśpieszenia i V-max'y

killerjestjeden napisał/a:
Przeglądając forum ciąglę widzę tematy typu " Ile mi wyciągnie na takim to a takim setupie" 80 ? 90 ? a może 150 ?

Kochani posiadacze skuterów... bierzecie teraz stoper w rękę i mierzycie ile wam przyśpiesza do 50 km/h i jaki macie V-max, następnie piszecie na forum

-Jaką macie maszynę ( Marka + model )
- Silnik ( Marka silnika + Pojemność )
- Setup napędu ( Wariator + rolki + sprzęgło + dzwon + przełożenie główne )
- Modyfikacje gaźnika ( Stożek + rozmiar dyszy i inne.)
- no i oczywiście ile wam wszyło tego przyśpieszenia i jaki V-max ( Licznikowy lub realny )

Posiadacze seryjnych maszyn też mogą pisać jak im to chodzi, żeby przyszły kupujący też miałna to jakiś wgląd..

możecie też pisać coś od siebie, jak zrywność, elastyczność, wrażenia z jazdy i takie tam...

ps. ja o swojej narazie nic nie mogę napisać, bo mam Cylinder na dotarciu, i nie mogę wykonać pomiarów, ze względów bezpieczeństwa...

Temat może być raczej nie trafiony albo baaaaardzo orientacyjny...

Jeden będzie podawał prędkość maksymalną z GPSu, inny licznikową (a wiadomo jak przekłamują wskaźniki w naszych skuterach, 5-10-15km/h).

Tak samo przyspieszenie podawane w sekundach będzie przez jedną osobę podawane 0-50 z GPSem w dłoni, przez drugą do licznikowego 50km/h (tylko że 50km/h na jednym skuterze to będzie realne 45km/h, na drugim 48km/h a na trzecim 40km/h, więc różnice we wskazaniach przyspieszeń będą się bardzo różnić, może to być kilka sekund a to już znaczący margines błędu...)

Oczywiście mogę podać dane swojego skutera jeśli to coś komuś pomoże...

- Jaką macie maszynę: Haotian Thunder Lux (klon Colibra)
- Silnik: 139QMB 4T
- Setup napędu: Wariator "high speed" chiński + rolki 5.5g + sprzęgło seryjne i dzwon również
- Modyfikacje gaźnika: chiński stożek + dysza 80
- przyspieszenie nie mierzone, na prostej prędkość max licznikowa to 82km/h, prawdziwa z GPS'em w dłoni to 72km/h

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi