Zamknięty przez: janek1350 |1 Sty 2012|, o 12:49 |
Świeca |
| Autor |
Wiadomość |
tery1
Użytkownik

Moto: Yamaha Aerox R :)
Pomógł: 7 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Gru 2008 Posty: 772 Skąd: WziascKascNaPaliwo
|
|
|
|
 |
XyX
Użytkownik

|
Wysłany: |22 Cze 2009|, o 11:45
|
|
|
A powiedz szczerze mówiąc czy wydaje ci się że masz jakiś wybór??? |
|
|
|
|
 |
tery1
Użytkownik

Pomógł: 7 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Gru 2008 Posty: 772 Skąd: WziascKascNaPaliwo
|
Wysłany: |22 Cze 2009|, o 15:54
|
|
|
| tak jest bardzo duży wybór |
_________________ Lubie Zap***dalaÄ? |
|
|
|
|
 |
XyX
Użytkownik

|
Wysłany: |22 Cze 2009|, o 18:31
|
|
|
| tery1 napisał/a: | | tak jest bardzo duży wybór |
A powiem ci że to ciekawe a wiec skoro masz taki doży wybór to powiedz co masz do wyboru a ja ci powiem co będzie najlepsze (oczywiście moim skromnym zdaniem)! |
|
|
|
|
 |
tery1
Użytkownik

|
|
|
|
 |
XyX
Użytkownik

|
Wysłany: |23 Cze 2009|, o 05:58
|
|
|
Mały opis od ngk o oznakowaniu ich świec
Jak rozgryźć kod NGK...
Właściwie już wcześniej otrzymywaliśmy pytania dotyczące znaczenia poszczególnych liter, liczb i kombinacji na świecach NGK i opakowaniach.
Każda kombinacja liter i liczb podana na świecy NGK nie oznacza wyłącznie typu, lecz stanowi logiczny wzór zawierający najważniejsze informacje na temat sposobu działania danej świecy.
Podobne wzory oznaczenia świecy obowiązują dla wszystkich produktów NGK, dzięki czemu możliwe jest łatwe opisanie właściwości charakterystycznych danej świecy.
Odpowiednie oznakowanie świecy ułatwia użytkowanie i prawidłowy dobór świec NGK, zarówno w fazie wytwarzania samochodu w fabryce producenta, jak również później w handlu, warsztatach i u klienta.
Typowe oznaczenie ma następującą postać:
Kombinacja liter (1-4) przed wartością cieplną informuje o średnicy gwintu, szerokości klucza do śrub z łbem sześciokątnym oraz rodzaju budowy.
Pozycja 5 (liczba) oznacza wartość cieplną.
6 litera oznacza długość gwintu.
7 litera oznacza cechy charakterystyczne w konstrukcji danej świecy zapłonowej.
8 pozycja, ponownie liczba, oznacza szczególne odstępy elektrod.
A od siebie dodam że nie masz nadal żadnego wyboru a dlaczego już ci mówię firma champion a wciskają to badziewie tylko dla tego ze są jedynymi dystrybutorami na Polskę to szit chiński co do NGK to też żadna rewelacja ale nie masz innego wyboru jak tylko wybrać właśnie tej firmy świece.A mówiąc o wyborze morze trochę nie ścisło sie wyraziłem co już koryguje ale chodziło mi o wybór z pośród palety różnych firm tak jak np do samochodu BERU.Bosch,Iskra (jedyny Polski producent) Ngk zauważ że ngk wymieniłem na końcu i nie zrobiłem tego bez powodu ale mniejsza o to nie rozmawiamy tu o wyższości europejskich firm nad azjatyckimi!
To tak z tych świec ja bym ci proponował BR9ES a swojego czasu na serie zakładali BP7HS albo Br7hs nie pamiętam dobrze!Ostatecznie napisz do nich to ci coś poradzą a co do tych niby specjalnych wyścigowych (Racing) to już inna bajka ale mniejsza o to nie piszę tu referatu i tak już sporo naszrajbowałem!
^_^ |
|
|
|
|
 |
Kingway
Użytkownik

|
Wysłany: |23 Cze 2009|, o 06:32
|
|
|
| Ja puki co miałem oryginalną świecę był spokój a jak później zaczęło mi sie sypać zacząłem zmieniać na tej ruszyłem to coś ze świecą i ciągle nie było spokoju ale ze do chińczyka też nie miałem wyboru bo jak skoczyłem do serwisu to dawali mi tylko ngk i właśnie tego czampiona czy jak mu tam i jeżeli dobrze zapamiętałem jest to moja 5ta czy 6sta świeca!!!!!!!!!! :wall: :wall: :/ :thumbdown: |
|
|
|
|
 |
XyX
Użytkownik

|
Wysłany: |23 Cze 2009|, o 09:43
|
|
|
| Kingway napisał/a: | | Ja puki co miałem oryginalną świecę był spokój a jak później zaczęło mi sie sypać zacząłem zmieniać na tej ruszyłem to coś ze świecą i ciągle nie było spokoju ale ze do chińczyka też nie miałem wyboru bo jak skoczyłem do serwisu to dawali mi tylko ngk i właśnie tego czampiona czy jak mu tam i jeżeli dobrze zapamiętałem jest to moja 5ta czy 6sta świeca!!!!!!!!!! :wall: :wall: :/ :thumbdown: |
I w tym się z tobą po części zgadzam ja również gdy miałem fabryczną świecę (zakładaną na pierwszy raz) też chodziła mi pięknie bodajże do 7albo 9tys km a potem się zaczęło założyłem NGK i wszystko szlak trafił :wall: :wall: teraz też wymieniałem ją chyba 4razy aż kupiłem chińską najtańszą i znowu jest spokój! |
|
|
|
|
 |
QUIZZARxd
Użytkownik

Moto: QUIZZAR
Silnik: 4T
|
Wysłany: |28 Gru 2010|, o 08:21
|
|
|
| ta za 56.67zł albo ta za 30.40zł |
|
|
|
|
 |
Heineken
Użytkownik

Moto: Rex Rs450--Ogar200-70ccm
Silnik: 4T
Przebieg: 10.000
Pojemność: 65ccm
Specjalizacja: mechanika
Pomógł: 9 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Gru 2010 Posty: 192 Skąd: Suchowola,Podlasie
|
Wysłany: |28 Gru 2010|, o 09:06
|
|
|
| patrz na date i wtedy pisz a data jest z 2009 roku a mamy juz prawie 2011 |
|
|
|
|
 |
Gerwazy