barto96
Użytkownik kierowca-mechanik

Moto: CPI Aragon Gp/Opel Vectra B 2.5 v6
Silnik: 2T
Przebieg: 2500+
Pojemność: 70
Specjalizacja: mechanika
Pomógł: 41 razy Wiek: 15 Dołączył: 09 Lip 2011 Posty: 539 Skąd: ze wszond
|
Wysłany: |4 Wrz 2011|, o 08:23 Test cylindra 70cc 2t wm motor
|
|
|
kupiłem cylinder do swojego 2t, już drugi przez wakacje tego samego producenta, poprzedni się zatarł z winy tego tłoka co był w zestawie. zaczynamy
Cylinder pochodzi z allegro, jest to no name ale robi go Wm Motor, jeden ch*j
WIZULANIE:
Na pierwszy rzut oka cylinder wygląda na dobrej jakośći, ale z bliska widac nadmiary materiału, kanały są nawet niezłę przynajmniej u mnie ale i tak przydałoby się je poprawić, największy minus w tym zaestawie to tłok który puchnie nie miłosiernie, na 1 zestawie spuchł po 200m spokojnej jazdy, 4 dni po założeniu cylinder był już zatarty
OSIĄGI:
osiągi, v-max nie sprawdzany, ale przyśpieszenie miodzio... idzie jak burza tylko na cylku 70cc a reszta seria, v-maxu nie sprawdziłem bo cylinder nie był dotarty i się zatarł już
Podsumowując:
za 100zł nie można wymagać bóg wie czego, ale to jest 70cc więc jest mocniejsze od seryjnego cylindra, trzeba tylko zrobić coś z tym tłokiem więc albo kupić porządny albo ten wygotować tzn. zahartować w oleju co z minimalizuje prawdopodobieństwo puchnięcia
dalsza część testu po założeniu i dotarciu cylindra który mam zamiar założyć dziś, tłok wygotowałem wczoraj, zajeło mi to 12 godzin, 3 cykle po 3godziny z 1 godzinnymi przerwami na ostygnięcie tłoka
robię film na youtube jak wygotować tłok w oleju
[ Dodano: 2011-09-13, 13:35 ]
cz.2 nie przejechałem nawet 80km i tłok spuchł już 2 razy, osiągi nie robią szału ale wiadomo że 70cc nie 50cc więc różnica
na tym drugim cylindrze v-max nie sprawdzany i pewnie do tego nie wytrwa, przyśpieszenie takie sobie, ale z miejsca zbiera się ładnie
jak już mówiłem za 100zł rakiety nikt nie zbudował
radzę kupić
cylek china 70+ dobry tłok
albo po prostu cały zestaw markowy
FINAŁ:
Radze wam tak, jak chcecie taki zestaw kupić to puknijcie się w głowę tyle razy ile jest cyfr w waszym nr. telefonu
albo jak już go macie to sprzedajcie jak najszybciej albo wywalcie na złom, zawsze ze 2zł dostaniecie
nie wiadomo jak będziecie się starać to i tak na tym tłoku nie dotrzecie cylindra, prędzej zatrzecie, ja nie przekraczałem 40km/h i spuchł już po 80km, te tłoki to koszmar, nawet gotowanie nic nie dało
Jeżeli już się uprzecie, to proponuję dorzucić do tego markowy tłok
Ale pozatym te cylindry to jak loteria pod względem mocy, na 1 zestawie miał takie osiągi że szok, na drugim są o wiele słabsze, ale idzie w 1 jak i w 2 osoby tyle samo, 80
|
_________________ Nie obawiaj siÄ?, je??eli pomog??em to po prostu daj "pom??g??"
odwied?? mojÄ? machinÄ?
http://polskajazda.pl/Mot...ragon_GP/123748 |
| Ostatnio zmieniony przez barto96 |22 Wrz 2011|, o 17:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|